Κεικ με μηλα και κανελα! Apples and cinnamon bundt cake!

Να λοιπόν και η πρώτη μου ανάρτηση στα ελληνικά!
Συνήθως λοιπόν όταν μαγειρεύω ή κάνω γλυκά είτε αυτοσχεδιάζω είτε τροποποιώ τις συνταγές. Τελευταία έχω ενθουσιαστεί με τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη και έχω δοκιμάσει πολλές από αυτές. Τις ακολουθώ πιστά με μόνη αλλαγή το ότι κάποιες φορές μείωσα λίγο τη ζάχαρη ή  χρησιμοποίησα στέβια.  Είναι πάντα εγγυημένο το αποτέλεσμα! Μπορειτε να βρειτε τις συνταγες του στο site του.

Αυτό είναι ένα κέικ με μήλα και κανέλα και πραγματικά έχει υπέροχη γεύση. Αν σας αρέσει η μηλόπιτα, τότε σίγουρα θα λατρέψετε αυτό το κέικ! 

Για τη ζύμη: 
180 ml ελαιόλαδο
80 ml χυμός πορτοκάλι 
480 γρ ζάχαρη ( έχω έβαλα 400 )
4 αυγά
400γρ για όλες τις χρήσεις 
1 κ.σ. μπέικιν
1 κ.γ. αλάτι 
Για τα μήλα: 
5 μήλα
1 κ.σ. κανέλα 
1/4 κ.γ. γαρύφαλο 
5 κ.σ. ζάχαρη (εγώ έβαλα 2)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ καρύδια 

Για τα μήλα
  • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα. Κόβουμε σε κυβάκια αφαιρώντας τον πυρήνα και τους σπόρους του μήλου.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι είδους μήλα μας αρέσουν.
  • Βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, τη ζάχαρη, τα χοντροκομμένα καρύδια, το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Για τη ζύμη
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπολ με 400 γρ. αλεύρι προσθέτουμε το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, μέσα στο μπολ με τα αυγά.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Παίρνουμε μια βουτυροαλευρωμένη στρογγυλή φόρμα με τρύπα, διαμέτρου 26 εκ.
  • Με μία κουτάλα προσθέτουμε το 1/3 από τη ζύμη.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό μείγμα της γέμισης με τα μήλα.
  • Σε αυτό το σημείο τα μήλα θα σας φανούν πολλά αλλά δεν είναι γιατί το κέικ θα φουσκώσει και θα καλύψει όλα τα μήλα.
  • Πάνω από τα μήλα, ρίχνουμε ακόμα 1/3 της ζύμης.
  • Και προσθέτουμε το άλλο μισό μείγμα από τα μήλα στη φόρμα.
  • Τέλος καλύπτουμε με το τελευταίο τρίτο από τη ζύμη.
  • Λειαίνουμε την επιφάνεια της ζύμης με ένα μαχαίρι και
  • Χτυπάμε τη φόρμα μας στην επιφάνεια εργασίας για να καλύψει η ζύμη τα κενά.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 60-70 λεπτά σε υψηλή σχάρα.
  • Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη





                            

                             

                          
                             

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις